Extindere și reabilitare termo-energetica
8 March 2016
Certificare ISO
18 April 2016
Show all

Inaugurarea oficială a facilităților de producție realizate în cadrul proiectului
”Economia Socială – un model de dezvoltare durabilă” și lansarea brandului „FAPTE VERZI”


Fundația de Dezvoltare Locală ”Speranța” a inaugurat, vineri 8 aprilie 2016, facilitatile de productie realizate prin proiectul ”Economia Socială – un model de dezvoltare durabilă”, finanțat din granturi norvegiene prin Programul Inovare Verde în Industria din România.

Lucrările de investitii realizate prin acest proiect au constat în:

  • Reabilitarea termo-energetică a clădirii în care fundația își desfășoară activitățile de economie socială, respectiv: izolarea exterioara a clădirii, inlocuirea corpurilor de iluminat cu panouri cu LED, instalarea unui sistem de panouri solare pentru producerea apei calde, instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, inlocuirea celor doua centrale electrice pe gaz metan cu unele moderne având randament energetic crescut. De menționat e faptul ca toate aceste lucrări au fost precedate de ample lucrări de consolidare a imobilului respectiv – lucrări ce au fost contractate de Primărie și finantate din bugetul local.
  • Lucrări de reparatii și amenajari interioare a clădirii, incluzand și accesibilizarea grupurilor sanitare.
  • Extinderea cu 82m², fata de 48m² cât a fost prevazut initial, a clădirii în care fundatia își desfășoară activitățile de economie sociala (Tirgu Neamt, str. Slt. Radu Teoharie, nr.2), spațiul nou construit fiind destinat dezvoltarii atelierului de confectii textile ( recepție clienți, atelier propriu-zis și magazie materiale) precum și amplasarii echipamentelor tehnice aferente investitiilor realizate ( centrale termice, boiler dedurizator etc).
  • Dotarea atelierului de confectii textile cu mașini de cusut, overlok, uberdek, presa de calcat și alte echipamente specifice.

Investitiile au fost realizate în perioada iulie 2015 – martie 2016 și vor contribui la:

  • reducerea consumului de resurse energetice clasice (gaz, energie electrica) si cresterea eficientei energetice a cladirii in care functioneaza serviciile sociale si unitatea protejata;
  •  diminuarea impactului asupra mediului a activitatilor fundatiei si al altor industrii din zona prin re-utilizarea deseurilor textile si introducerea lor in circuitul economic;
  •  crestere a competitivitatii atelierului de confectii textile.

Odata cu inaugurarea acestor investitii, Fundatia de Dezvoltare Locala Speranta si-a lansat noul brand “FAPTE VERZI” creat prin acelasi proiect precum si prima serie de produse textile realizate sub acest brand – produse confectionate din materiale prietenoase cu mediul si/sau materiale reciclabile donate de firme din industria textila din regiune.

Transmitem si pe aceasta cale multumirile noastre tuturor celor care au facut posibil sa se intample toate aceste investitii si acest eveniment:

  • finantatorilor nostri reprezentati prin Ambasada Norvegiei in Romania si Innovation Norway , pentru sprijinul financiar si asistenta oferita pe parcursul derularii proiectului.
  • Andreei Movila – studenta la arhitectura care a reusit cu multa truda, pasiune si creativitate sa dea cladirii noastre nota de eleganta, frumusete si veselie de care avea nevoie.
  • lui Tiberiu Roibu – designerul brandului “FAPTE VERZI” pentru creativitatea si profesionalismul de care a dat dovada pe parcursul colaborarii noastre.

Mulțumim domnului Vasilica Harpa – primarul orașului Tirgu Neamt pentru prezenta la evenimentul nostru precum și tuturor celorlalți oaspeti și prieteni dragi care ne-au fost alături în aceasta zi importanta pentru organizatia noastră!
Mulțumim tuturor reprezentantilor mass-media care au fost prezenti la evenimentul nostru și care, prin materialele difuzate, au contribuit la diseminarea în rândul publicului larg a realizarilor obtinute prin acest proiect.

GALERIE Rezultate finale

Comments are closed.